Het nieuwe werken, maar nu echt

Het idee is simpel. Jammer dat de uitvoering niet gaat lukken.

Nederland telt meer dan 600.000 werklozen, de laatste maand al weer 2000 meer dan in de maand ervoor. Dat zijn grotendeels mensen die gemotiveerd zijn om te werken, die talenten hebben en niets liever doen dan die talenten gebruiken. Het probleem is alleen dat er geen bedrijven zijn die ze willen betalen om die talenten in te zetten.

Aan de andere kant, in Nederland en de wereld is er genoeg behoefte aan nieuwe producten en diensten. Innovatief in techniek, goed voor het milieu, vernieuwend in zorg en educatie, probleemoplossend. Dat soort diensten en producten.

Bestaande bedrijven kunnen of willen die producten en diensten niet leveren. Het lukt ze niet, ze vinden het economisch niet verantwoord of commercieel niet interessant.
Dat schiet dus niet op.

Nu het idee: Bouw een bedrijf om een groep werklozen heen.

Neem een grote groep getalenteerde mensen en geef ze tijd om een product of dienst te ontwikkelen. Laat ze gebruikmaken van één van de vele leegstaande kantoorgebouwen en oude meubels en printers krijgen ze van failliete bedrijven en wegbezuinigde overheidsinstanties. Geef ze begeleiding van een ervaren ondernemer.

Zo ontstaan er nieuwe bedrijven die nieuwe producten aanbieden die we ook echt nodig hebben. Zo ontstaan er nieuwe banen. Zo ontstaat er innovatie. En dat heeft Nederland hard nodig.

Maar het gaat niet lukken. De belangrijkste reden: omdat we niet willen. Ons denken over werk is niet meer van deze tijd.

Uitkeringsinstanties verplichten werkzoekenden om te solliciteren. Als ze willen ondernemen lopen ze voortdurend het risico hun rechten op een uitkering te verliezen. Eigenaren van leegstaande kantoorgebouwen laten die om mysterieuze redenen liever leegstaan. We denken dat we alleen maar een bedrijf kunnen opzetten als we investeerders met veel geld hebben. Enzovoort.

En dan heb ik nog niet eens over de weerstand bij werkzoekenden. Het verlangen naar een vaste baan, van zekerheid, is groot. Dat is begrijpelijk. Maar de markt verandert snel en de kans is minimaal dat je een baan voor het leven vindt. Het wordt tijd dat we veranderen.

Tja.

Het is jammer dat we de term Het Nieuwe Werken al gebruiken voor het zo efficiënt mogelijk heen en weer schuiven van werknemers. Het Echte Nieuwe Werken is geen logistieke oefening. Het vereist een nieuwe mentaliteit. Van werkgevers en werknemers. Van wetgever en -uitvoerder. Van zij die hebben en zij die willen hebben.

  • Website NTWRK/recruiters

  • Blog